Planinarski dom može biti otvoren

Planinarski dom može biti otvoren

09.10.2013 | Glas Srpske

Banjaluka – Planinarski dom na Šibovima odlukom Skupštine grada dodijeljen je na korišćenje bez naknade Planinarskom društvu „Kozara“ dok ne budu riješeni sudski sporovi o vlasništvu, čime su stvoreni uslovi da poslije nekoliko godina dom ponovo bude otvoren.

Međutim, iz PD „Kozara“ poručuju da im je grad samo stavio „vruć kesten u njedra“.

Dom već nekoliko godina nije u funkciji, a grad ga je renovirao i dao na upravljanje Turističkoj organizaciji Banjaluka. Planinarsko društvo „Kozara“, u kojem tvrde da je dom u njihovom vlasništvu, u novembru prošle godine podnijelo je tužbu protiv grada zbog navodnog pokušaja nezakonitog oduzimanja imovine. Grad je prije nekoliko mjeseci odgovorio protivtužbom.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe grada kažu da najgore što se sada može desiti jeste da dom i dalje zjapi prazan.

– Da li se sve strane potpuno slažu sa odlukom, teško je reći. Trenutno se ne slažemo ni mi, a ni predstavnici Planinarskog društva „Kozara“ u vezi sa vlasničkom strukturom doma, namjenom prostora, kao ni sa troškovima koje imamo. U svakom slučaju, svi sporovi će biti rješavani dogovorom, a ako ne budu, nadležan je sud – rekli su u ovom odjeljenju.

U PD „Kozara“ ističu da se ne slažu sa ovom odlukom.

– Pomenutom odlukom nama se stavlja „vruć kesten u njedra“. U odluci je navedeno da je dom na raspolaganju našem društvu od 1987. godine. Znači, ako je već na raspolaganju, ne može nam ga sada grad opet dodjeljivati na korišćenje – rekao je član Upravnog odbora ovog društva Zoran Bursać.

Kazao je da je u nedavnom razgovoru sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem bilo dogovoreno da se prije odluke napravi sporazum između grada, Turističke organizacije i PD „Kozara“, gdje bi svi imali pravo da iznesu svoje sugestije.

– Međutim, odluka je dostavljena našem advokatu, i to faksom, bez mogućnosti da je i mi formulišemo i utičemo na nju – kazao je Bursać i dodao da će nastojati da bude pronađen zajednički jezik kako bi dom što prije bio pušten u funkciju.

Gradonačelnik je ranije rekao da je najvažnije da se što prije definišu odnosi sa PD „Kozara“ i da dom bude otvoren.

Obnova

Planinarski dom na Šibovima saniran je prije pet godina i za taj posao dato je 268.000 maraka. Zbog neriješenih vlasničkih odnosa on godinama ne radi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: