Ukleti autoput u Hrvatskoj: Crna udovica i dječiji plač su vijesnici smrti!

24SATA.HR – 29.11.2013 18:41

Ukleti autoput u Hrvatskoj: Crna udovica i dječiji plač su vijesnici smrti!A osim što se čuje dječji plač, vozači govore o crnom prikazu koji se pojavljuje na putu i nestaje u retrovizoru!

Vozači se redovno žale da baš na dionici autoputa kraj Nove Gradiške doživljavaju nevjerovatne stvari poput gašenja radija, osećaja paralize, gubitka koncentracije i doživljaja kao da im neka natprirodna sila vuče automobil na drugu stranu puta!

A osim što se čuje dječji plač, vozači govore o crnom prikazu koji se pojavljuje na putu i nestaje u retrovizoru!

Mirna je ljetnja noć. Put poluprazan. Tu i tamo projuri neki automobil. Tročlana porodica putuje iz Vinkovaca prema Banjaluci. Otac vozi, majka i kćerka pokušavaju da spavaju.

„Kao da je bilo danas. Oko 23 sata otac je naglo zakočio. Zaustavili smo se uz škripu guma. Ispred nas na autoputu je ležao jastuk. U njemu je bila beba. Čuo se dječji plač“, govori Vinkovčanka koja je te 1978. imala osam godina. Otac je ugasio motor, ali ostavio je upaljena svijetla farova. Izašao je iz automobila i polako je koračao prema jastuku. Sagnuo se da ga podigne…

Otpao šaraf sa uređaja za upravljanje

„Nestao je. Jastuk i beba u njemu jednostavno su nestali. Otac se vratio u automobil. U tišini smo nastavili putovanje. Tek nakon nekoliko kilometara otac je majci i meni rekao da o tome ne smijemo nikome da pričamo“, prisjetila se Vinkovčanka, koja je još nekoliko puta na tom dijelu puta kraj Nove Gradiške čula dječiji plač.

U zapisniku s jedne od mnogobrojnih nesreća na tom dijelu žena koja je skrivila sudar, sudskom je vještaku rekla da ne zna zašto je i kako izgubila kontrolu nad vozilom. Nakon pomnog pregleda automobila mehaničar je utvrdio da je otpao šraf na uređaju za upravljanje. Da bi se taj šraf izbio, potrebno je po njemu udarati teškim čekićem!

Utisak da vozi u suprotnom smjeru

A vozač kamiona ispričao je kako je nasred puta ugledao ljude. Zaustavio se, izašao je iz kamiona, ali put je bio prazan.

„Nisam bio umoran. Vozio sam tek 100 kilometara na sat. Ali to nije prvi put. Ponovilo mi se to još jednom“, rekao je. Drugi vozač tvrdi da mu se već nekoliko puta noću stvara utisak da vozi u suprotnom smijeru te je jednom u panici zaustavio vozilo i umalo skrivio udes.

Iako službeno nije potvrđeno, većina stručnjaka (policija, projektanti, geodeti, stručnjaci) vjeruju da su tamo jaka magnetska polja. Većina koja je na toj dionici doživjela nesreću izjavila je da ih je obuzela nekakva paraliza te da su bili vođeni nekom neobjašnjivom silom. Ima i onih koji vjeruju da se na tom ispod autoputa kreću podzemne vode, koje stvaraju magnetsko polje koje izlazi na površinu zemlje i jednostavno automobile vuče dijagonalno preko puta.

Spodoba u crnom

Zanimljiva je priča dvojice putnika koji su se vozili prema Zagrebu. Oni su rekli da su oko Nove Gradiške u gluho doba noći, na duonici uz koju nema kuća niti drveća, pored puta primuhetili spodobu u crnom. Kad su joj se približili, ona je kročila na autoput, naglo su zakočili, dva puta su se okrenuli i stali na zaustavnom traku. Izašli su iz auta i otišli do mhesta na kojem su videli spodobu, ali nikog nije bilo.

Žena koja hoda autocestom je udovica koja je vječno bila u crnini. Prema legendi, raznim travama uspjela je da nadživi nekoliko generacija svojih susjeda…

Nije samo autoput kraj Nove Gradiške uklet. Stariji mještani sela Divoševci pored Slavonskog Broda sjećaju se izgradnje ondašnjeg „Autoputa bratstva i jedinstva“ između Beograda i Zagreba, koji je otvoren 1950. godine.

Vidjeli su ono o čemu tad nisu smjeli da pričaju. Zaprepastilo ih je to što pojedincima nisu bila sveta ni posljednja počivališta njihovih predaka. Graditeljima je bilo svejedno nalazi li se na trasi autoputa groblje, jednostavno su prelazili preko njega. Upravo zbog toga velik broj saobraćajnih nesreća vežu se za „diranje u mrtve“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: