Obustavljen saobraćaj Podgradci-Mrakovica

puteviBANJALUKA – Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica, koja od Gradiške vodi prema Kozari, saopšteno je iz Auto-moto savez Republike Srpske.

U mjestu Sijekovac, na magistralnom putu Brod–Derventa, zbog saobraćajne nezgode jutros je bio potpuno obustavljen saobraćaj, koji je sada normalizovan.

Na dionici regionalnog puta Banjaluka-Stari Majdan dva, zbog mogućnosti odrona zemlje saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom naizmjenično. Radovi su obilježeni privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina–Gornja Vijaka.

Zbog deminiranja od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Brod-Odžak na lokalitetu Šikare, na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo/Skender Vakuf u naselju Viševice, kao i na regionalnom putu Doboj-Maglaj, od mjesta Potočani do mjesta Priđel Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići.

U opštini Derventa zbog deminiranja dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja od 6.00 do 19.00 časova na dionici regionalnog puta Modran-Cer, u mjestu Gornja Lupljanica, kao i na lokalnom putu u mjestu Velika Sočanica-Lupljanica-Mišinici.

U toku su deminerski radovi na dionici Foča-Ustikolina u mjestu Filipovići, zbog čega svakodnevno od 7.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.

Zbog proljećne sjetve koja je u toku vozačima se skreće pažnja na povećan broj traktora i poljoprivrednih mašina na putevima, pa se savjetuje opreznija vožnja. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15. aprila.

Zbog radova na sanaciji mosta u Karanovcu, na putnom pravcu prema Kneževu/Skender Vakufu dozvoljeno je saobraćanje vozilima do pet tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

Radovi na rekonstrukciji kolovoza izvode se na dionici magistralnog puta Krepšić-Brčko-Bijeljina, zbog čega će se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

U toku je izvođenje radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na auto-putu Gradiška-Banjaluka u mjestu Jakupovci izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. Uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju saobraćaj se odvija i na dijelu magistralnog puta u opštini Teslić zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama puta Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta /radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. Alternativni pravac je regionalni put Doboj-Modriča.

Zbog izgradnje auto puta Banjaluka–Doboj, na dionici Prnjavor-Doboj je izmijenjen režim saobraćaja u mjestu Vijaka opština Prnjavor, a saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra. Na putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saaobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 12 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

IZVOR: SRNA

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: