Kozarska Dubica: Ispiranje cevi puni čaše

rs-dubica_310x186KOZARSKA DUBICA – Opština Kozarska Dubica insistiraće na što hitnijem provođenju mera za poboljšanje kvaliteta vode sa stanovišta fizičko-hemijskih pokazatelja, na osnovu kojih je voda kojom se snabdeva područje opštine u poslednje tri sedmice neispravna za piće.

Dogovor je postignut na sastanku kojem su prisustvovali načelnik opštine Mile Zlojutro, njegov zamenik Ljubomir Marjanović, predsednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević, direktor preduzeća „Vodovod“ Kozarska Dubica Čedomir Babić i direktor preduzeća „Hemijska prerada kukuruza“ Draksenić Jovica Šuman.

Set dogovorenih mera u procesu tretmana vode za piće kako bi bili otklonjeni uzroci neispravnosti podrazumevaju hitnu zamenu kvarcnog peska koji služi kao filter za prečišćavanje vode, ispiranje rezervoara na lokalitetu „Lukačevo brdo“ i ispiranje transportnog cevovoda.

– Očekujemo da će nakon hitnog provođenja ovih mera Dubičani imati kvalitetniju vodu za piće sa stanovišta fizičko-hemijskih pokazatelja, s obzirom na njenu mikrobiološku ispravnost – izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro.

– Reč je o dugu distributivnog preduzeća „Vodovod“ proizvođaču vode koji je nastao u poslednjih nekoliko godina, a dogovorene su zajedničke aktivnosti na iznalaženju načina izmirenja tih dugovanja – precizirao je Zlojutro.

Preduzeće „Vodovod“ pravovremano je informisalo stanovništvo opštine Kozarska Dubica da je voda sa izvorišta u Međeđi kojom se snabdeva grad, prema izveštajima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, neispravna za piće zbog povećanog sadržaja željeza i mangana, povećane mutnoće, nitrita i potrošnje kalijum-permanganata.

ODMULjIVANjE

Novi rezultati uzorkovanja vode očekuju se za osam dana, a u preduzeću „Vodovod“ već nekoliko dana traju aktivnosti odmuljivanja glavnog transportnog cevovoda na deonici od Draksenića do Lipove.

On je potvrdio da je tema sastanka bila i izmirenje obaveza preduzeća „Vodovod“ preduzeću HPK, koji iznosi gotovo 700.000 KM.

IZVOR: NOVOSTI.RS

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: