Vodostaj une opada 2 cm po satu

poplave-bih-2014-maj-Dubica-01

Vodostaj Une opada dva centimetra po satu, a tokom noći se očekuje i intenzivnije povlačenje vode, potvrdio je to šef Odsjeka Civilne zaštite opštine Kozarska Dubica Đuro Trubarac.

On je naglasio da su i dalje svi ljudski i tehnički resursi u pripravnosti u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija i potrebe za intervencijom.
“Mi imamo spremnu ekipu ljudi koji će po potrebi da reaguju i pripremljeno je oko 600 vreća sa pijeskom. Juče smo uložili nadljudske napore da odbranimo od poplave putnu komunikaciju između Kozarske Dubice i Kostajnice i prvenstveno plavljenje domaćinstava u nekoliko sela, nažalost, to nismo uspjeli ali smo spriječili plavljenje šireg područja opštine”, rekao je Trubarac.

U protekla dva dana pripremljeno je i postavljeno 8000 vreća sa pijeskom na područjima gdje je prijetilo plavljenje, a u poplavljenom dijelu grada voda se trenutno povlači.
U večernjim časovima opštinski Štab Civilne zaštite će održati još jednu sjednicu u užem sastavu kako bi se odredila dežurna služba koja će obilaziti teren.

IZVOR: Kozarskadubica.org

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: