VODOSTAJ UNE STAGNIRA

Dubičani svim raspoloživim snagama brane grad od rijeke koja je dostigla tu visninu koju ne pamte ni najstariji građani.
Sa ovakvom situacijom se teško boriti kažu nadležni, ali optimizam unosi najnoviji podatak da vodostaj Une stagnira.
Na cijelom području opštine rade ekipe građana u saradnji sa Civilnom zaštitom, komunalnom policijom i Policijskom straniciom.
Na cijelom gradskom području , od zelene pijace do bolnice pa i dalje, građani vrećama sa pijeskom ojačavaju unski zid.
Đuro Trubarc , šef odsjeka Civilne zaštite Kozarska Dubica kazao je da je visina vodostaja nezapamćena , te da su sve raspoložive snage za zaštitu ljudi i dobara stavljene u funciju.
„Već sada je vodostaj u stagnaciji i mi se nadamo da će narednih sati biti zabuilježeno i opadanje“ , kazao je Trubarac.
Još uvijek je kritično u Špilji gje se Una sinoć prelila preko putnog pravca prema Kostajnici i ta saobraćajnica nije prohodna. Tu je poplavljeno desetak domaćinstava, kojima su danas pripadnici dubičke Profesionalne vatroigasne jedinice uručili humaniotarnu pomoć.
Pomoć je prikupljena u opštinskom Crvenom krstu, a građani Kozarske Dubice pokazujući još jednom visok stepen humanosti, donijeli za ugroženo stanovnuštvio, pitku vodu, hljeb, konzerve i ostale potrepštine.
Uz ovakvo angažovanje nadležnih službi i građana ostaje nam da se naoružamo srpljenjem i da vjerujemo da će i ova situacija biti prevaziđena.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: