UKINUTA VANREDNA SITUACIJA

08.08.2014 | DUB-RADIO
poplava unutrasnji kadrovi
Na području opštine Kozarska Dubica ukinuta je vanredna situacija, koja je zbog bujičnih poplava uvedena 6. avgusta.
S obzirom da se voda povukla iz poplavljenih domaćinstava, a rijeke vratile u svoja korita opštinski Štab za vanredne situacije je ocijenio da su se stekli uslovi za donošenje ovakve odluke, rekao je Ljubomir Marjanović zamjenik komandanta Štaba.
Prestankom važenja odluke o proglašenju vanredne situacije ne prestaju naše obaveze, mi nastavljamo da radimo na otklanjanju posljedica, koje su osim poplavljenih domaćinstava najizraženije na putnoj infrastrukturi, kazao je Marjanović.

poplava unutrasnji kadrovi1
Stanovnici poplavljenih domaćinstava nastoje da u skladu sa mogućnostima, saniraju učinjene štete, a nadležne službe angažovane su na čišćenju, sanaciji i dezinfekciji objekata, javnih površina i puteva.
Ekipe Doma zdravlja od juče vrše dezinfekciju domaćinstava koja su bila poplavljena, a glavnina posla usmjerena je na sanaciju putne mreže jer je zbog oštećenih puteva od glavnih komunikacija odsječeno više desetina domaćinstava na području Moštanice, Košuće, Međuvođa .
Sanaciju putne mreže obavlja dubičko preduzeće „Sloga“, a tamo gdje su oštećenja manja puteve popravljaju i sami građani.

poplava unutrasnji kadrovi2
Trenutno se radi na području Lipove Grede i Sreflija, a kasnije tokom dana ljudstvo i mehanizacija „Sloge“ isti posao nastavlja u Komlencu,Jasenju, Čelebincima.
Marjanović kaže da su i u ovoj nesreći Dubičani pokazali svoju solidarnost i humanost , te pozvao vlasnike poplavljenih domaćinstava da nakon što očiste svoje objekte pozovu Civilnu zaštitu ili Dom zdravlja , kako bi se izvršila dezinfekcija.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: