U Gradišci zaplavljeno više stotina domaćinstava

U Gradišci zaplavljeno više stotina domaćinstava
GLAS SRPSKE – 13.09.2014

Gradiška – Usljed velikih kišnih padavina, u naselju Senjak, u Gradišci poplavljeno je više stotina domaćinstava, dok je u selu Turjak vodena bujica obrušila dio puta i odnijela most.

Na gradskom području trenutno je zaplavljeno 500 domaćinstava, a stanovnici naselja MZ Senjak se od ranih jutarnjih časova bore sa vodom.

-Tražiću kao predsjednik da se utvrdi čija je odgovornost, jer imamo saznanja da pumpa u crpnoj stanici kej nije u funkciji. Tražićemo od predsjednik Skupštine opštine da se sazove vanredna sjednica kako bi se riješilo ovo pitanje – rekla je predsjednik Savjeta MZ Senjak Danka Mikićeva.

Iz JU „Vode Srpske“ rekli su da zbog kvara koji se dogodio prije dva dana na crpnoj stanici kej jedan agregat nije radio.

-Juče smo htjeli da utvrdimo u čemu je problem zbog čega ne radi, ali zbog obilnih padavina to nismo bili u mogućnosti. Međutim i da su radila oba agregata ne bismo mogli spriječiti plavljenje podruma, jer se to dešavalo i kada su oba agregata bila ispravna. Dio podruma bio je poplavljen,ali ne u ovoj mjeri – objasnio je ispred ove javne ustanove Goran Vukotić.

Vršilac dužnosti načelnika Civilne zaštite opštine Gradiška Ljubimko Čakalj rekao je da su fekalne i oborinske vode napravile kolaps u gradskom naselju Senjak, gdje je na stotine domaćinstava zaplavljeno.

Ekipe Javnog preduzeća „Vode Srpske“ su na terenu i rade na otklanjanju kvara koji je nastao na crpnoj stanici kej. Demontirali su dio pumpe, dok drugi dio je u vodi i za sada je nemoguće doći do njega, dok se voda iz bazena ne povuče – rekao je Čakalj koji je dodao das u angažovane dvije pumpe koje su već u funkciji.

Vodostaj rijeke Save u Gradišci  u 14 časova iznosio je  698 centimetara, što je za 20 centimetara više u odnosu na juče.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: