NAČELNIK ZLOJUTRO OBIŠAO UGROŽENA PODRUČJA

IZVOR: DUB-RADIO
Načelnik opštine Mile Zlojutro obišao je danas terene ugrožene poplavama, prilikom čega je izjavio da je najsloženija situacija u selima Vrioci i Komlenac.
“U Komlencu imamo nekoliko kuća gdje je voda ušla u stambeni dio. Što se tiče Vrioca, vodostaj i dalje raste i trenutno se radi na zaštiti preduzeća “Mlijekoprodukt””, rekao je načelnik Zlojutro.On je podsjetio da se voda u Knežici povlači, te da tamo ima određen broj zaplavljenih domaćinstava.

“Ekipe Civilne zaštite su na terenu i za sada nismo imali potrebu za evakuacijom, a ako bude potrebe spremni smo i za to”, rekao je Zlojutro.
On je podsjetio da je služba Vatrogasne jedinice sa pumpama u pripravnostu u krugu “Mlijekoprodukta” kako bi reagovala u slučaju da voda kroz šahtove prodre u preduzeće.
“Prilično je teška situacija na nekoliko lokacija. Lokalni vodotoci se decenijama nisu održavali, a i sama saobraćajnica Kozarska Dubica-Kostajnica je postavljena tako da se nije mislilo o vodotocima. Zbog toga predstoje značajni investicioni radovi”, rekao je Zlojutro.On je naglasio da je prije par dana opština Kozarska Dubica dobila dopis od Puteva Republike Srpske i Ministarstva saobraćaja i veza, koji su nadležni za održavanje magistralnih puteva, da imaju predviđena sredstva za izgradnju još jednog propusta ili mosta u Komlencu što bi po realizaciji riješilo probleme s kojima se mještani prilikom obilnih padavina susreću.

Zlojutro je naglasio da sličan problem postoji u Demirovcu, za šta nadležni za održavanje vodoprivrednih objekata vrše izradu projekta.
On je izrazio bojazan da bi se problemi sa poplavama mogli ponavljati još nekoliko puta ako se ne ubrza djelovanje na terenu.
poplava_2_24_10_2014 poplava_1_24_10_2014 poplava_24_10_2014

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: