Kozarska Dubica: Profesor pokušao da obljubi učenicu?

20150318

19.03.2015 | Nebojša Tomašević

Kozarska Dubica – Inspektori Centra javne bezbjednosti Prijedor istražuju prijavu maloljetne učenice Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ u Kozarskoj Dubici M. Š, koja je optužila profesora M. S. za seksualno uznemiravanje.

U CJB Prijedor nisu željeli da ove informacije potvrde, niti demantuju, ali su istakli da postoji prijava za seksualno napastovanje.

– S ciljem zaštite istrage ne možemo govoriti o toj prijavi i reći ko je i protiv koga podnio. U toku je utvrđivanje istinitosti prijavljenih navoda, kao i drugih detalja i okolnosti ovog slučaja – rekli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, učenica M. Š. je u prijavi navela da je profesor M. S, kada bi ostali nasamo, pokušao da je poljubi i dirao je po tijelu.

Izvor blizak istrazi je kazao da je profesor često zaustavljao učenicu i govorio joj da želi nešto nasamo da je pita, a potom je pokušao poljubiti. Navodno je dirao i po tijelu.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je profesor već ispitan u CJB Prijedor.

Direktor Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ Senada Zlokapa rekla je da ne može govoriti o ovom slučaju.

– O tom slučaju ne bih da govorim, jer svu istragu tog slučaja vodi policija u Kozarskoj Dubici, pozovite njih. Koliko ja znam, njima je roditelj učenice prijavio slučaj. Škola vodi svoj postupak, ali o tome ne mogu govoriti – kazala je direktor Zlokapa.

Ona je istakla da će, ako se dokaže da je profesor počinio djela za koja ga tereti učenica, on biti suspendovan ili dobiti otkaz.

Učenici SŠC „Nikola Tesla“ u Kozarskoj Dubici šokirani su prijavom.

– Ako je istina da se to desilo, onda je to užas. Možda profesor i nije kriv, a moguće je da ga je učenica prijavila jer ima slabu ocjenu kod njega. Ovo je stvarno slučaj za policiju – rekao je jedan učenik koji nije želio da mu objavimo ime.

Pedofilija

Posljednji slučaj pedofilije na području Kozarske Dubice zabilježen je u septembru prošle godine kada je uhapšen M. R. (45) iz Kozarske Dubice zbog sumnje da je silovao pastorku (19) pet godina. Policija tereti M. R. da je obljubu nad djevojkom, koja je sada uzrasta od 19 godina, činio od 2009. do avgusta ove godine.

%d bloggers like this: