Banjaluka – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vlada učestvovala u različitim programima podrške srpskom stanovništvu Kosova i Metohije.

20150304
03.04.2015 14:54 | Srna

Cvijanovićeva je naglasila da je Vlada donosila dobre odluke koje su se odnosile na srpski narod na Kosovu, te podsjetila na izgradnju kulturnog centra Republike Srpske u Kosovskoj Mitrovici.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je danas bila domaćin djeci iz Zubinog Potoka i Jagodine, te napomenula da je i u ranijem periodu bilo sličnih događaja.

„Naša poruka ovdje jeste da je ovo, takođe, kuća i dom za svu našu djecu sa Kosova i oni to odlično razumiju“, rekla je premijer Srpske novinarima u Banjaluci.

Republika Srpska je izdvojila 500.000 KM za izgradnju stambene zgrade sa šest stanova za najugroženije Srbe na Kosovu i Metohiji, Kulturnog centar Republike Srpske i kancelarije za Međuopštinski Centar za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici.

Predsjednik Humanitarnog udruženja „Sveti đakon Avakum“ Mirko Majkić zahvalio je predsjedniku Vlade Srpske Željki Cvijanović na gostoprimstvu za 47 djece koji su u Srpsku došli povodom humanitarnog koncerta koji će biti održan večeras u mjestu Gornji Podgradci kod Gradiške.

On je naveo da će prihod biti namijenjen za obnovu crkve u Zubinom Potoku.

Umjetnički direktor ansambla „Mokra gora“ iz Zubinog Potoka Milovan Velimirović rekao je da igrom i pjesmom čuvaju Kosovo i Metohiju, te da će zajedno sa članovima KUD „Kozara“ iz mjesta Gornji Podrgradci sačuvati običaje i prenijeti igre Republike Srpske na Kosovo i Metohiju.

Predsjednik KUD „Narodni vez“ iz Rakitova kod Jagodine Zvonimir Živić rekao je da će ovo kulturno-umjetničko društvo sa velikim zadovoljstvom prvi put nastupiti u Republici Srpskoj.

Djeci iz Zubinog Potoka i Jagodine uručeni su i prigodni pokloni.

Susretu je prisustvovao i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

%d bloggers like this: