Otac i sin obijali prodavnice i krali cigarete

20140404

04.04.2015 | Goran Obradović

Kozarska Dubica – Ramo Rizvić (53), njegov sin Alen (28) i Zumreta Behadarević (21) uhapšeni su zbog sumnje da su u proteklih desetak mjeseci na području Kozarske Dubice ukrali cigarete vrijedne oko 30.000 maraka.

U Centru javne bezbjednosti Prijedor rekli su, navodeći inicijale, da su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz 2014. i 2015. godine došli do saznanja da su pomenute osobe opljačkale pet prodavnica.

Oni su pojasnili da su Rizvići i Behadarevićeva ova krivična djela počinili od juna prošle, do marta ove godine.

– Pretresom kuća koje koriste osumnjičeni u Busovači i Zenici, pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima – rekla je portparol CJB Prijedor Marija Matić.

Prema njenim riječima oni su ovim krivičnim djelima pribavili korist od 29.229 maraka.

Policija je dalje provjerama kroz bazu podataka utvrdila je za Ramom Rizvićem raspisana potraga od policijske stanice Bratunac, zbog teške krađe.

Poslije kriminalističke obrade oni su pušteni na slobodu i protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, otac i sin Rizvić su od ranije poznati policiji i više puta su hapšeni zbog teških krađa.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su oni dolazili iz Busovače i Zenice u Dubicu. Tu su prvo „snimali“ prodavnice koje će pljačkati, a potom se vraćali i po noći ih obijali.

– Oni su osumnjičeni da su opljačkali prodavnice „Željo 2“, „Željo 3“, „Simil Nektarina 5“, „Simil Nektarina 8“ i prodavnicu „Maja“ – pojasnio je naš izvor.

Istakao je da se većina ovih prodavnica uglavnom nalazi na prometnim putevima, što im je omogućavalo da, ako budu primijećeni, lako mogu pobjeći u pravcu FBiH.

– U prodavnice su ulazili tako što su uz pomoć alata obijali prozore ili vrata i iz unutrašnjosti uglavnom krali cigarete, koje su potom automobilima prevozili u FBiH – istakao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, policija sumnja da su imali tržište gdje su odmah prodavali cigarete.

Ramo Rizvić bio je uhapšen i u avgustu 2011. godine, kada je na području Laktaša, sa još dvije nepoznate osobe, opljačkao kiosk iz kojeg je ukrao cigarete vrijedne oko 1.800 maraka, a i dva mjeseca ranije zbog istog djela takođe u Laktašima.

Alen Rizvić u javnost je dospio kada se u oktobru 2011. godine oženio tada šesnaestogodišnjom djevojkom. On je u to vrijeme služio zatvorsku kaznu u Zenici zbog napada na kriminalističkog inspektora, a roditelji djevojke su se protivi braku i nekoliko puta je vraćali kući. Ona je poslije nekoliko godina pobjegla od njega i rekla da nije znala da je kriminalac kada se udala.

%d bloggers like this: