Ubio komšijine dvije junice jer su ušle u njegovu njivu

Krava_Krave_Pixabay

27.07.2016

Policijskoj stanici Kozarska Dubica, 26. jula 2016. godine oko 9.00 sati, obratilo se lice inicijala M.R. iz Kozarske Dubice, te prijavilo da je nedaleko od svoje kuće, a na njivi ju vlasništvu lica P.Z. pronašao ustrijeljene svoje dvije junice.

Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta te obavili uviđaj.

“Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela policijski službenici su došli do postojanja osnova sumnje da je djelo počinio P.Z.(1969) iz Kozarske Dubice”, saopćeno je iz CJB Prijedora.

Dodali su da je nakon toga P.Z. uhapšen. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je on počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Policija je kod njega pronašla i privremeno oduzela poluautomatsku pušku i 71 komad metaka. 

“U toku je rad na dokumentiranju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj opočinjenim krivičnim djelima mučenje i ubijanje životinja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija protiv P.Z.”, rekli su u prijedorskoj policiji.

%d bloggers like this: