Selo Pucari dobilo mural

Pucari nat2-1-768x576-640x480

Selo Pucari dobilo je svoj prvi mural. Na porodičnoj kući Babića u ovom dubičkom selu mural pod nazivom „Utočište“ izradila je banjalučka umjetnica Nataša Konjević.

Konjevićka je završila Akademiju umjetnosti u Banjaluci,a trenutno pohađa master studije na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu,odsjek Grafika i knjiga.

Dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja,do sada je postavila šest samostalnih izložbi, a učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu u proteklih osam godina.

Na ideju da svoju djedovinu umjetnički ukrasi došao je Saša Babić koji je rodom iz Pucara, a trenutno živi i radi u Gradišci.

On je veliki ljubitelj umjetnosti, kaže da je oslikavanje murala trajalo 8 dana, a da su još prije nekoliko godina drugi umjetnici ukrasili bunar u dvorištu kao i neke druge detalje domaćinstva.

„Ja nisam bogat čovjek, nego ljubitelj umjetnosti i kada sam želio postaviti mural na djedovu kuću, preporučili su mi slikaricu Konjević koja važi za najuspješniju u našoj zemlji za oslikavanje fasada“,objašnjava Babić.

On je najavio da će naredno ljeto u dvorištu kuće postaviti i teleskop koji je nedavno nabavio, a koji će besplatno moći koristiti svi koji to žele, te pozvao naše sugrađane ljubitelje umjetnosti da slobodno posjete domaćinstvo u Pucarima i pogledaju najnoviji mural umjetnice Nataše Konjević.

IZVOR: RTV-KD.COM

%d bloggers like this: