30. decembra u Domu kulture “Nebo nad Bjelovarom”


U našoj opštini biće prikazan dokumentarni film Nedeljka Lajšića “Nebo nad Bjelovarom”, koji govori o herojskom činu majora JNA Milana Tepića i vojnika Stojadina Mirkovića, koji su poginuli u Bjelovaru septembra 1991. godine.

Lajšić kaže da nije bilo jednostavno ovu nesvakidašnju priču o pogibiji majora Tepića 29. septembra 1991. godine nakon što je digao u vazduh vojno sladište, koje nije želio ostaviti neprijatelju i vojniku Mirkoviću, koji je odbio naređenje da se povuče iz objekta i sam poginuo, uokviriti u jedan dokumentarni film.

“Ovo je bezvremensko djelo koje našoj i budućim generacijama pokazuje kako se brani otadžbina i koliko se voli svoja zemlja. Uraditi tako nešto i ostati vjeran zakletvi u momentu kad se raspadala Jugoslavija čin je, koji sve govori sam za sebe”, rekao je Lajšić.

On je naveo da je ideja ekipe, koja je radila film bila da se ispriča priča o Tepiću, kakav je on čovjek bio, te da je više od dvije godine trajala realizacija samog projekta, jer je trebalo naći adekvatne sagovornike.

Dokumentarni film “Nebo nad Bjelovarom” biće prikazan u Domu kulture 30.decembra u 20 časova ,a Opštinska boračka organizacija poziva svoje članove i borce da prisustvuju ovoj promociji.

„Želimo ovim putem pozvati potomke naših boraca,našu svetosavsku omladinu,da saznaju više o sudbini našeg naroda,jer film pokazuje kako se brani i koliko se voli svoja zemlja“,kaže se u pozivu Opštinske boračke organizacije.

%d bloggers like this: