Premijerka izbjegla Potkozarje zbog djeda

Po prvi put u kampanji Željka Cvijanovi sinoć nije bila u duetu sa Dodikom u Potkozarju, na predizbornom skupu u Podgracima kod Gradiške

Cijelo Potkozarje je u Drugom svjetskom ratu postradali od ustaša, a mnogo nedužnih srpskih seljaka završilo je u Jasenovcu i Savi. Potomci dobro pamte zvjerstva crnokošuljaša, i Željka je svjesna da bi zbog zlodjela djeda Peja mogla imati problema i naići na neugodna pitanja mještana Potkozarja. Dodikovi smrkuto lice govori kakva je stanje i atmosfera u SNSD-u jer su svjesni da ustaška unuka nikako ne može postati predsjednica Republike Srpske.

alt

alt

Željka je u velikom strahu i panici jer ne zna kako će građani reagovati na činjenicu da joj je djed bio ustaški satnik, i da je zapovedjao ustaškim trupama koje su opustošile srpska sela u okolini Dervente. Nervoza je velika, jer su u SNSD-u svjesni da ne mogu izvući iz situacije i žestokog udarca sa djedom Pejom koji je sve paralizovao.

alt

Na novom komemorativnom skupu u Donjim Podgracima vladala je sumorna atmosfera, mnogo teža nego u Novom Gradu, a ni mlađani Denis Esadov Šulić nije uspio izmamiti osmjeh na licu sugrađana i malobrojnih na silu prikupljenih pristalica. Na kraju se Dodik latio mikrofona i u nedostatku suvislih riječi pokušao pjesmom da razvali sumornu atmosferu, ali je svima jasno da pjeva labudovu pjesmu jer se kraj primakao..

Piše: Nebojša Vukanović

%d bloggers like this: