Služen pomen povodom godišnjice stradanja Milodraga Stanojevića

U organizaciji Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedor na groblju kod manastira Moštanica služen je pomen povodom godišnjice pogibije mladog potporučnika Milodraga Stanojevića iz Kozarske Dubice. Milodrag Stanojević iz sela Koturovi iskazao je neviđeno junaštvo u borbi sa ustaškim snagama na ratištu zapadne Slavonije, u selu Bujanovci kada je praktično sam zarobio dva neprijateljska tenka i jedan oklopni transporter,kao i trojicu članova posade.

Stradao je prije 27 godina u svojoj 21 godini života.Majka Milica Stanojević kroz suze kazala je,da iako joj je sin stradao kao heroj, utjehu nije našla ni nakon mnogo godina.

“Ne znam šta da vam kažem,izgubljena sam.On i treba da bude heroj,zaslužio je,njegove zasluge su velike”,izjavila je majka Milica.

Slaviša Knjeginjić,potpredsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedor bio je Milodragov saborac i za njegovo čuveno djelo kazao je da je bilo veliki moralni čin u to vrijeme.

„Isto tako nam je bilo teško i strašno kada je poginuo.To je mladić koji je svojim djelom zaslužio da bude vječno pamćen.Svaki građanin Republike Srspke treba da pamti njegovo ime“,izjavio je Knjeginjić.

On je rekao da je ponosan što je bio njegov saborac,kao i saborac komandanta Milenka Slijepčevića,te da je ovaj teren,uz majora Milana Tepića,za našu zemlju dao velike ljude.

Milodragov prijatelj iz djetinjstva Nenad Bulić sjeća se kako mu je Milodrag prepričao taj čuveni događaj.

„Mislim da to treba uvrstiti i u vojne škole, da se prepričava šta jedan mlad oficir,školovan i obučen vojnik može učiniti, koliko se ljudi mogu žrtvovati za slobodu svog naroda i  otadžbine“,kazao je Bulić.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić rekao je da jedna ulica u našem gradu nosi ime Milodraga Stanojevića.

„Posthumno Milodrag je odlikovan Ordenom Miloša Obilića i to je veliko priznanje.Mi našeg heroja ne zaboravljamo,država i društvo čini prema njihovim porodicama  ono što RS za sada može,a obaveza naših saboraca je da dodjemo na ovaj pomen i da budemo porodici od pomoći i ublažimo im bol koja traje 27 godina“,izjavio je Ćibić.

U prisustvu članova porodice,majke,sestara  i prijatelja,pomen je služio iguman Vasilije,a na grobno mjesto Milodraga Stanojevića čije se herojstvo prepričava i danas, položeni su vijenci.

%d bloggers like this: