Godišnji koncert “Une” pred mnogobrojnom publikom

Dom  kulture večeras je bio premali da primi sve koji su htjeli da prisustvuju tradicionalnom  godišnjem koncertu Folklorne sekcije Una,koja radi kao sastavni dio Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta.

Pored  domaćina,sekcije Una koja broji  160 članova koji su se predstavili u 5 starosnih grupa ,na koncertu su nastupali i gosti,grupa Dubičanke, i KUD Petar Kočić iz  Nove Topole.

Predsjednik „Une“ Dajana Popović  kazala je da im je drago što se iz godine u godinu mogu svojim sugrađanima predstaviti godišnjim koncertom,a publike je sve više i više.

„Kad vidimo ovoliko ljudi, znamo da se naš trud i rad isplati i cijeni.To nam pričinjava veliko zadovoljstvo“,kazala je Popovićeva.Ona je dodala da ove godine po treći put planiraju učestvovati u Bugarskoj na međunarodnom festivalu u Varni.

Prvi su večeras nastupali najmlađi članovi Folklorne sekcije Una sa kojima radi umjetnički rukovodilac Nataša Rašić,ima ih stotinjak i razvrstani su u dvije grupe.

„Uz veliku ljubav koju uzajamno jedni drugima pružamo na našim probama,radimo na veliko zadovljstvo i naših polaznika i mene koja sa njima radi.Vrijedno smo vježbali i nadam se da će naš nastup proteći u najboljem redu“,izjavila je Rašićeva.

Premijerno na ovom koncertu,najstariji izvođački ansambl Une izveo je Vlaške igre ,te pored nove koreografije predstavili i nove nošnje.

A u sekciji igraju i veliki potencijali te budući koreografi.To je zasigurno desetogodišnji Dejan Popović, koji je član ove sekcije već 4 godine, a dobio je nedavno za svoj rad dva sertifikata od Vojina Jovanovića,predsjednika Udruženja koreografa Republike Srbije.

Sa spletom Potkozarskih igara večeras predstavili su se i gosti, KUD Dubičanke, koji okuplja 20-tak članica od 5o godina i starijih,saznajemo od Nade Knežević,predsjednika  KUD-a Dubičanke

Prihod od prodaje ulaznica sa godišnjeg koncerta namijenjen je za rad Folklorne sekcije Una.

%d bloggers like this: