DIPO Podgradci – mobing u doba virusa korona

Nakon što je na društvenim mrežama pisao o položaju radnika u Nova DIPO Podgradci, u vrijeme pandemije korone, Dragi Tendžeriću prijete otkazom, a poslovođa ga i verbalno napao.

„Dok svi skraćuju radno vrijeme zbog ovog virusa, naša draga firma povećava radno vrijeme subotom do 15. h. Šta na ovo kažu vrhovne vlasti koje se boje za zdravlje njihovih građana? U ovu firmu ulaze kamioni sa svih strana, dovoljno je da jedan viljuškarista dobije virus odosmo svi u p… m… a ima nas 300 u smjeni. Neka dođe ovo do Zorana Adžića (gradonačelnik Gradiške, op.a) i Željke Cvijanović, da vidimo šta oni misle o ovoj firmi“, napisao je između ostalog Tendžerić u „spornoj“ objavi.

Par dana poslije objave na njega se verbalno obrušio poslovođa na pakovanju Radislav Tatić. Tendžeriću je ponuđeno i da potpiše Aneks o prelasku na drugo, mnogo teže radno mjesto, pod prijetnjom otkazom, što je on odbio.

Tortura je nastavljena i narednih dana. 

Kako kaže, 24. marta, je došao portir, i rekao da ima prijavu da pravi probleme na radnom mjestu. Rekao mu je i da napusti radno mjesto i krene s njim inače će zvati policiju. 

„Ja sam to negirao i rekao mu da sam samo tražio maske i rukavice. Zatim me pozvao na kapiju da dam izjavu i ja sam napisao sve kako je bilo“, kaže Tendžerić. 

Nakon ovoga mu nisu dozvolili ulazak u pogon, a odbili su i da mu napišu izlaznicu iz firme. On je izašao, otišao kod ljekara i zbog povrede ruke sa kojom je radio, ljekar mu je otvorio bolovanje.

Kaže da je o svemu obaviještena IKEA, kompanija za koju Nova DIPO Gornji Podgradci proizvodi namještaj, kao i da je obavijestio nadležne inspekcije.

Tek nakon što su saznali da je obavijestio IKEA-u, kako tvrdi, radnicima su podijeljene improvizovane maske.

(Impuls)

%d bloggers like this: