Vučić: “Pomirenje želmo, poniženje nikada; Dubica godinama nije imala regruta za vojsku, u Jasenovcu stradao jedan cijeli narod”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija i Republika Srpska od 2014. godine zajednički obilježavaju srpska stradanja.

– Srećan sam i ponosan da je gotovo cjelokupan srpski narod razumio značaj te ideje. Ujedinjeni možemo sve, a razdvojeni ne možemo ništa. Bili bismo mnogo slabi, baš kao što smo bili te 1995. godine – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji “Oluja”.

Vučić je poručio da Srbi imaju svoju državu koja može da ustane u odbranu srpskih grobova i naše budućnosti.

– Ponosan sam jer nisu uspjeli da nam zabrane da nosimo srpsko ime i prezime. Narode srpski, ne zaboravi da danas niko, ni u Evropi ni svijetu ne govori o stravičnom genocidu sprovedenom u NDH –  naglasio je on.

“Srbi su bili zatirani samo zato što su Srbi. Srpski gradovi su bili pusti od Kozare do Prebilovaca. Dubica nije imala srpskog mladića izraslog za vojsku ni 10 godina poslije Drugog svjetskog rata.”, rekao je Vučić.

Naveo jw da imamo obavezu prema djeci u Srbiji i Srpskoj da im otvorimo oči.

– Mi moramo da ne ćuteći o zločinima, da otkrijemo sve užase koje su Srbi iskusili. Moramo da im pokažemo da tim planovima nisu uspjeli. Uspjeli smo kao Srbija i Srpska da kažemo “ne” lažima – izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da Srbi nemaju žig sramote, iako su ga htjeli nametnuti.

– Mi pomirenje želmo, mir uvijek, ali poniženje nikada. Nismo vas tjerali da ikada priznate genocid nad Srbima. Samo kažite, da znamo da je u Јasenovcu stradao jedan cijeli narod samo zato što je nosio srpsko ime i prezime – poručio je Vučić

%d bloggers like this: