Glavom Anđelka Mlađenovića Bibe muslimani igrali fudbal u Srebrenici

Anđelko Mlađenović Bibe poginuo je braneći svoje selo Ježestica kod Bratunca. Mudžahedini su mu odsekli glavu, doneli je u Srebrenicu i njome igrali fudbal.

Vojničko groblje na proplanku iznad bratunačke crkve, kao da je utonulo u neki miran san. Špaliri jednoobraznih belih spomenika, opominju na protekla vremena i stradanja srpskog naroda na ovim prostorima.

Dogorevaju tek upaljene sveće. Pored humke Anđelka Mlađenovića Bibe, supruga Ivanka i ćerka Anka uređuju grob i pale sveće. Anđelko je poginuo braneći svoje selo od pomahnitalih Džihadlija 8. avgusta 1992. godine , a njegovo telo je na najsvirepiji način izmasakrirano i obezglavljeno.

IGRALI FUDBAL SA ANĐELKOVOM GLAVOM

Glavu su mu odsekli i odneli u Srebrenicu. Alahovi ratnici tako su se dokazali svojim vođama Naseru Oriću, Zulfu Tursunoviću, Hakiji Meholjiću. Po uzoru na mudžahedine koji su bili instruktori Naserove vojske u Srebrenici, glavoseča Kemal M. Mehmedović Kemo iz srebreničkog sela Pale, predratni ozloglašeni kriminalac i šovinista, glavu je nosio danima kao trofej, kroz Srebrenicu vozeći se na motoru, sve dok kosa i brada koju je Bibe negovao nisu počele da opadaju.

Prema pričanju preživelih Srba iz srebreničkih kazamata, na kraju su Bibetovom glavom igrali fudbal u školskom dvorištu! Njegovo telo je sahranjeno na vojničkom groblju, pored njegove humke, sahranjeni su majka Savka i drugi sin Dragan. Svi poginuli u istom danu, u svom selu, na kućnom pragu.

BIOGRAFIJA ZLOČINACA

Mehmedović Amir Geza – učesnik u oba napada na srpsko selo Zalazje 8. juna i 12. jula 1992. godine učestvovao je u ubistvu, mučenju civila i spaljivanju sela. Poreklo vodi iz ustaške (fašističke) porodice.


Muslimanski krvnici iz Podrinja – Orićevi zlotvori

Mehmedović (Mustafe) Kemal – Kemo, rođen 1962. godine u selu Pale u Srebrenici je zločinac poznat po svireposti i masakriranju žrtava. U više navrata po Srebrenici nosio odsečene srpske glave. Odsekao glavu Anđelka (Ljubomira) Mlađenovića (1965) u selu Ježestica 8. avgusta 1992. godine i nosio je po gradu kao trofej. Glave ostalih žrtava nisu identifikovane.

Učestvovao u napadu na srpsko selo Ježestica, masakrirao civile, ubijao, palio, pljačkao. Isto i u selo Podravanje 24. septembra 1992. godine. Svirepo je ubio cepanicom ratnog zarobljenika Dragutina Kukića krajem 1992. godine. Učestvovao u napadu na sela Loznica, Sikirić, Bjelovac, učestvovao u ubijanju više desetina civila srpske nacionalnosti, pljački i spaljivanju sela.

Muratović (Rašida) Esad, učestvovao u napadu na selo Žutica iz zasede, ubistvo više srpskih civila, a tu su i Muratović Nurije „Spico“ i Mehmedović Ramiz koji su učestovali u napadima na srpske civile.

Da podsetimo, Hatidža Mehmedović, nedavno preminula predsednica udruženja Majke Srebrenice, nosi prezime onih koji su klali Srbe. Nju danas ceo svet oplakuje i žali, a srpske žrtve koje su ti isti Mehmedovići ubijali na zverski način niko i ne spominje.

// zlocininadsrbima.com //

%d bloggers like this: